top of page

Kompiuterių istorijos muziejaus perliukai

Praėjusį penktadienį lankiausi kompiuterių istorijos muziejuje. Trijų valandų ten tikrai neužteko, tokiame muziejuje reikėtų praleisti tikriausiai visą dieną. Viskas įdomu, apie viską norisi perskaityti. Ekspozicija prasideda nuo paprasčiausių medinių skaitliukų ir baigiasi ties moderniausiais kompiuteriais. Su ta intencija, jog dar čia sugrįšiu, padariau tik kelių linksmesnių eksponatų nuotraukas ir noriu jomis pasidalinti :)


1. Virtuvinis kompiuteris



Kam reikalingas kompiuteris namuose? Dar prieš prasidedant personalinių kompiuterių erai vientelis atsakymas į tokį klausimą buvo „receptų laikymui“. 1969 m. Kalėdiniame kataloge pasirodė naujovė – virtuvinis kompiuteris, kuris tuo metu kainavo $10,600. Bet tai dar ne viskas! Pirkdami kompiuterį, dovanų gausite receptų knygą, prijuostę ir dviejų savaičių programavimo kursus! :D


Kompiuterio išorė moderni, jame net buvo instaliuota pjaustymo lentelė, tačiau viduje patalpintas standartinis Honeywell 316 minikompiuteris. Deja, receptas, matomas ekrane, buvo užkoduotas binarine sistema.


00011100011011011 reiškia brokolį ar morką??? Niekam taip ir nepavyko pagaminti jokio patiekalo remiantis tokio kompiuterio receptūra :)


2. ??????? klaviatūra




Tokia klaviatūros forma buvo sugalvota tam, kad „būtų patogiau“ ir „mažiau pavargtų riešai“. Žodžiu spausdinėji mygtukus klaviatūros šonuose ir veidrodėliuose matai savo pirštų pozicijas :D genius...



Tikiuosi čia dar grįšiu!


RECENT POST
bottom of page